Dupa incercarea de colaborare cu agentia Adfix pe parte de SEO, care s-a dovedit intr-un fel a fi neinspirata pentru mine, revin cu o postare care sa va ajute sa intelegeti ce inseamna SEO in 2014 in Romania si care este nivelul clientilor cu care trebuie sa lucram din pozitia noastra, cea a freelancer-ilor specialisti in SEO si marketing online.

Marea majoritate a posesorilor de site-uri din tara nu au nici cea mai mica tangenta cu optimizarea site-ului. In momentul in care lucram la SeoMonitor erau unii clienti amuzanti, care credeau ca noi avem linie de telefon speciala cu Goagal. Sunam la Google si ii rugam sa pozitioneze site-urile la care lucram pe pozitii cat mai bune si asta e treaba (:-|

Batman sau pizza

Din aceasta cauza, chiar daca sunt nenumarate articole care explica ce sunt Meta Tags-urile, ce rol au, care e importanta lor, consider ca o sa fie benefic sa am si eu cateva postari, ceva mai complete, care sa ajute sa intelegeti putin mai profund „jocului” numit SEO.

Altgoritmul Google s-a schimbat destul de mult in ultima perioada (nu doar altgoritmul Google ci si cel al retelei de socializare Facebook s-a schimbat in ultima luna). Schimbarile altgoritmului Google au ca target de obicei promovarea continutului nou si de calitate si diminuarea autoritatii site-urilor care folosesc tehnici de seo depasite sau de tip black hat. Pe alta parte schimbarea altgoritmului Facebook a dus la scaderea reach-ului postarilor pe care le facem. Aceasi postare o sa fie vazuta de mai putini prieteni.

Ce sunt meta tags-urile si unde apar ele?

Fiecare pagina web, indiferent de platforma in care a fost facuta, continute anumite elemente care sunt urmarite de crawlerii motoarelor de cautare. Este foarte important ca in cadrul acestor elemente, crawlerii sa gaseasca informatiile necesare pentru a putea introduce site-ul intr-o categorie cat mai nisata si relevanta pentru utilizatorii care sunt in cautare de astfel de informarii.

Textele introduse in aceste campuri sunt vizibile in urmatoarele locuri:

In SERP (Search engine result page)

Meta Tags-uri in SERP

In partea de sus a browser-ului

Meta (tags) Title in 4 browsere diferite

 In codul sursa a paginii

Meta tag-uri in codul sursa a paginii web

Care sunt cele mai importante meta tags-uri dpdv SEO?

Exista doar 2 Meta Tag-uri care sunt cu adevarat importante si care influenteaza direct sau indirect pozitile unui site in rezultatele Google. Aceste Meta Tag-uri se numesc Meta Title si Meta Description. Pe langa cele 2 mai exista si Meta Keywords, insa textele introduse in acest camp nu mai aduc absolut nici un beneficiu dpdv SEO, dupa cum zice Matt Cutts intr-un clip din 2009  pe care o sa-l si postez in aceasta pagina.

Din cauza ca targetul site-ului meu nu sunt doar specialistii agentiilor de marketing online ci si programatori web care doresc sa mai deprinda anumite cunostinte seo, posesori de site-uri care vor sa se ridice de la rang-ul de nestiutori sau studenti, elevi care doresc sa-si construiasca un viitor in mediul online, doresc ca postarile mele sa fie cat mai complete si mai usor de inteles. Daca se intampla sa nu intelegeti ceva din ele, raspund cu placere la intrebarile voastre.

Sper ca in momentul de fata am lamurit de ce e importanta folosirea unor texte in aceste meta tag-uri. Facute corect, utilizatorii de internet vor da mai repede click pe site-ul vostru fata de site-urile concurentilor vostrii. Despre ce inseamna meta tags-uri facute corect o sa revin intr-o postare ulterioara.

Pana atunci astept comentarii, sugestii si propuneri din partea voastra … celor care imi vizitati site-ul.

optimizare seo