S-au întâmplat foarte multe lucruri de la ultimul articol publicat. Cum apare și în secțiunea ‘despre mine’, am fost angajat la Credit Europe pe urmă la F64, iar în momentul de față lucrez la Marketizator. Jobul de la Marketizator este unul diferit și îmi oferă posibilitatea de a învăța anumite lucruri conexe optimizării pentru motoare de căutare si anume: optimizarea ratei de conversie. În urmă cu câțiva ani, optimizarea ratei de conversie a site-urilor făcea parte din jobul specialistului în optimizare pentru motoare de căutare. În prezent din cauză că anumite site-uri au dau un trafic foarte mare, munca specialistului în optimizarea SEO se focusează pe aducerea traficului pe site-ul clientului. Munca mea curentă în schimb, se focusează pe convingerea vizitatorilor, indiferent de sursa de trafic (SEO, PPC, Afiliere, Comparatoare de prețuri, rețele sociale etc.), de a realiza anumite acțiuni pe site-ul clientului.
Doresc să scriu acest articol mai general din cauză că în continuare foarte multe persoana nu știu ce înseamnă optimizarea SEO. Optimizarea SEO începe prin a găsi cele mai bune cuvinte cheie pe care clientul dorește să le targeteaza. Acest lucru se face prin anumite tool-uri numite Keyword Planner si/ sau Google Trends. Tool-urile afișează numărul de căutări lunare ale expresiilor folosite în căutările pe motorul de căutare Google. Există mai multe feluri de expresii, unele mai generale prin care sunt descoperite site-urile (Ex: haine, laptop, autoturism) sau unele mai targetate care pot fi mai aproape de conversie (Ex: pantofi marimea 38, laptop hp pret, bmw i5 pret).
După ce se descopera cel mai bune expresii pe care site-ul dorește să le targeteaze, se realizează auditarea OnPage a site-ului. Această auditare cuprinde propuneri de a modifica paginile existente pentru ca ele să fie relevante pentru vizitatori (cît și pentru crawlerii motoarelor de căutare). De la optimizarea titlurilor, optimizarea descrierilor meta, pană la optimizarea heading-urilor, densitatea cuvintelor cheie pe pagina, folosirea sinonimelor, inserarea atributelor ALT la imagini, adăugarea de conținut suplimentar, articole similare și altele.
Auditarea OnPage mai include și verificarea serverului pe care este hostat site-ul pentru a vedea dacă mai există alte site-uri pe același server. Acest lucru este important deoarece dacă există și folosesc metode de promovare care nu sunt în concordanță cu politicile Google, ele pot duce la penalizarea tuturor site-urilor de pe serverul respectiv. Se mai verifică și timpul de răspuns al serverului, timpul de încărcare al siteului (imagini optimizate pentru web, optimizarea codului CSS si javascript etc), existența conținutului duplicat și propuneri de a-l elimina, existența schema.org și altele.
Următorul pas este cel de auditare OffPage. Acest lucru înseamnă verificarea profilului de linkuri cu ajutorul unor tool-uri precum Majestic, Ahrefs sau OpenSiteExplorer. În acest fel se verifică dacă linkurile respective provin de pe domenii cu autoritate și relevante pentru site-ul pentru care se face auditrea. Un alt lucru care se verifica, este dacă linkurile direcționate spre site, sunt majoritatea direcționate spre homepage sau și spre alte pagini secundare. Există mai multe măsuri pentru îmbunătățirea profilului de linkuri, însă în acest articol nu o să intru în detalii.
Aș dori să mai adaug ca aceste lucruri sunt realizate pentru a ușura munca vizitatorilor și ai răsplăti cu cel mai relevant conținut posibil, în cele mai accesibil mod. Optimizarea nu trebuie gândita strict pentru robotii motoarelor de căutare ci pentru vizitatori.
Dacă doriți să aflați informații suplimentare, răspund cu drag la comentarii.
About The Author: Horațiu
Daca gasesti ceva interesant si vrei sa vorbim extra despre subiectul respectiv ma gasesti aici - Send Mail
More posts by Horațiu