Suntem in luna februarie iar mai multe agentii din strainatate au publicat unele date cu privire la principalii factori de rankare a site-urilor, adunați de anul trecut si prelucrați sub forma unor infografice. As mai avea mentiunea ca exista si alte motoare de cautare pe langa Google (Yahoo, Bing, DuckDuckGo etc.), insa la noi in tara 98% dintre romani folosesc doar acest motor de cautare de pe internet. In principiu optimizarea pentru celelalte motoare de cautare se face la fel, existand doar mici diferente.

Motor de cautare DuckDuckGo

Exista mai multe critici pe seama studiilor efectuate de agentiile care au realizat aceste studii. Nu va spun sa le luati de bune fara sa mai ganditi nimic altceva pe langa, va spun doar ca anumite persoane pasionate de asemenea date au reusit sa coreleze unii metrici pentru a ajunge la niste rezultate pe care eu le consider utile de stiut. E normal sa existe critici atunci cand e vorba despre SEO, ar fi anormal sa nu fie asa ceva. Cred ca cel mai greu lucru din aceasta industrie este ca 2 SEO-isti sa fie pe aceeasi linie.

Din acest motiv, este important să facem un pas în spate și să verificăm ca informația să fie preluată dintr-o sursă sigură. De exemplu, în cazul de față, sursa de bază a informației ar trebui să fie https://www.google.com/search/howsearchworks/algorithms/. Până la urmă, pentru că vorbim de Google citim documentația oferită chiar de ei legată de felul în care funcționează altgoritmul lor. Pe urmă, după ce suntem conștienți de lucrurile pe care le spun ei, putem să citim și intrerpretări alternative la factori de rankare spuse de diferite voci cu autoritate din industrie.

Din cauza ca e vorba de infografice generoase in dimensiune, pentru ca experienta vizuala sa fie cat mai buna atat pe desktop-uri, dar mai ales pentru utilizatorii de device-uri mobile, am realizat o pagina de Pinterest cu imaginile. Ele sunt accesibile la urmatoarea adresa: http://www.pinterest.com/voiqu/seo-ranking-factors/

Enjoy and any feedback is welcomed

optimizare seo