Rel author – Beneficii si mod de implementare


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/local/web/voiqu/wp-content/plugins/mailchimp-subscribe-sm/admin/classes/admin.php on line 542
 

Serviciul Rel Author a fost introdus cu scopul promovarii persoanelor care scriu articole de calitate. Acest lucru se intampla din cauza aparitiei pozei autorului in pagina de rezultate Google. Prin aparitia acestei poze, se creaza o legatura intre oamenii care cauta si scriitor. Oamenii tind sa citeasca mult mai usor un articol atunci cand vad cine a scris articolul. Markup-ul este perfect de folosit mai ales pentru site-urile de continut.

Parerea mea este ca orice specialist SEO ar trebui sa stie lucrurile astea, sa cunoasca cum se implementeaza, unde, de ce si ce efect are implementarea markup-ului Rel Author.

Rel Author - rezultat

Beneficii implementare Rel Author

Principalul beneficiu al implementarii markup-ului Rel Author este cresterea valorii ratei de click (CTR) pentru articolele scrise de autor. In acest moment in care nu foarte multe site-uri au implementata aceasta optiune, traficul primit din articolele care folosesc markup-ul Rel Author o sa creasca considerabil.

Author Authority

Multe lucruri dezvoltate de Google si legate de Rel Author  si Author Authority nu sunt dezvaluite.  Putinele date care au fost testate si dovedite sunt urmatoarele. Odata ce autoritatea scriitorului creste, indiferent de site-ul unde scrie, articolele lui vor ranka mai tot timpu printre primele pozitii in Google.
Autoritatea unui scriitor creste in functie de numarul de +1 si numarul de persoane care il au in cerc. (Google+1 & friends in Circle). Din aceasta cauza este foarte important sa implementati Rel Author pe site-urile unde lucrati in mod constant.

Cum se implementeaza Rel Author

Singurul lucru necesar pentru implementare este ca autorul articolelor sa aiba un cont de Google+.

Linkarea profiluli in site

Acest lucru se face adaugand urmatorul cod <a href=”[profile_url]?rel=author”>Google</a> paginile site-ului. Profile_url se va inlocui cu adresa profilului dvs de Google+
Este obligatoriu ca link-ul sa contina si parametrul ?rel=author. In cazul in care nu contine, Google nu va putea afisa poza in rezultatele cautarilor.

Linkarea site-ului din profil

Acest lucru se face prin logarea in contul de Google+, alegand meniul Despre, iar apoi adaugand site-ul dvs in sectiunea de Colaborator la (About -> Contributor To).

Author pentru urmatoarele site-uri

Atentie! Imaginea de profil a autorului este obligatoriu sa fie o imagine cu fata lui. Google detecteaza daca imaginea este o fata de persoana sau nu.

Puteti verifica sa vedeti daca implementarea a fost facuta corect accesand urmatorul link: http://www.google.com/webmasters/tools/richsnippets. Introduceti URL-ul articolului si veti vedea modul cum o sa apara pagina in rezultatele cautarilor.

Seo si social share

 

Imi place sa experimentez cu promovarea online, in special seo despre care pot afirma ca am cunostinte vaste, cat si cu social media. Daca gasesti ceva interesant si vrei sa vorbim extra despre subiectul respectiv ma gasesti aici.

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *