Pinguin 3.0 – Update-ul urmator


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/local/web/voiqu/wp-content/plugins/mailchimp-subscribe-sm/admin/classes/admin.php on line 542
 

Se pare ca in urmatoarele saptamani o sa avem parte de o noua surpriza pregatita de cei de la Google si anume update-ul la Pinguin 3.0. Ei s-au gandit ca ar fi bine sa mai lucram cateva ore extra pentru indeplinirea obiectivelor de trafic .

Update-ul anterior Pinguin 2.0 a afectat aproximativ 2% din interogari. Chiar daca pare un procent mic, impactul rezultat a fost in scaderea traficului cu 90% la cateva mii de site-uri. O asemenea scadere duce la diminuarea venitului online realizat si de cele mai multe ori la faliment in cazul in care business-ul nu se bazeaza si pe puncte de vanzare offline.

Penlizare Google pinguin

Rolul update-ului Google Pinguin

Rolul general al update-urilor realizate de cei de la Google, este oferirea unor rezultate mai relevante pentru utilizatorii acestui motor de cautare si eliminarea site-urilor care fac spam. Update-urile, atat Panda cat si Pinguin, au facut “curatenie” la urmatoarele lucruri:

  • Backlink-uri spammy – Link-uri provenite de pe site-uri de calitatea indoielnica
  • Site-uri cu foarte multe link-uri pe aceasi ancora – De exemplu site-urile cu cateva zeci de link-uri pe cuvantul “anvelope ieftine”
  • Link-urile platite – Au fost penalizate site-urile cu foarte multe link-uri in sidebar sau footer (O mica paranteza aici: eu am fost penalizat pentru 6 link-uri in footer, deci foarte mult e relativ pentru Google)
  • Link-uri irelevante – Ce legatura ar avea un link aflat pe un site de jocuri online din USA cu o florarie online aflata in Romania? Ei bine acest tip de linking ar putea sa atraga penalizari.

Ce va targeta update-ul Google Pinguin 3.0?

Cel mai probabil acest update v-a creste severitatea update-ului Pinguin anterior. Site-urile care la update-ul anterior se aflau la limita penalizarii, cel mai probabil acum vor fi penalizate.

Matt Cutts (seful echipei de webspam de la Google) in ultimele postari de pe blog-ul sau trage un semnal de alarma mai ales pentru retelele de guest blogging. El a si inceput sa penalizeze manual astfel de retele, iar cel mai probabil pasul urmator va fi penalizarea altgoritmica.

Un alt tip de site-uri ce vor fi penalizae sunt cele din “bad neighborhood”. Acest lucru se refera la un grup de site-uri care folosesc tehnici de optimizare impotriva politicii Google si sunt linkate intre ele. Din aceasta cauza recomandabil este hostarea site-ului pe un server dedicat pentru a nu intampina probleme de tipul acesta.

Revenire seo dupa google pinguin

Nu esti sigur daca site-ul tau risca sa fie penalizat?

Sfatul principal este auditarea periodica a profilului de backlink-uri. Aici se va vedea daca exista prea multe backlink-uri folosind aceasi ancora, catre aceasi pagina, daca sunt link-uri de tip site wide (sidebar sau footer).

Sfatul meu personal este realizarea acestui audit inainte de lansarea update-ului pentru a nu exista scaderi foarte mari de trafic. Daca esti interesat de un astfel de audit Off Page only, diferit fata de cel de care vorbesc in ghidul de optimizare, contacteaza-me si ti-l voi realiza pentru pretul de doar 150 Eur. Iti voi spune toate problemele de link-ing alea site-ului tau si cum sa le rezolvi. Pentru consultatii suplimentare exista si un tarif pe ora pe care-l folosesc si este de 15 Eur/ora.

 

Imi place sa experimentez cu promovarea online, in special seo despre care pot afirma ca am cunostinte vaste, cat si cu social media. Daca gasesti ceva interesant si vrei sa vorbim extra despre subiectul respectiv ma gasesti aici.

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *