Penalizare Google, SEO stuff


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/local/web/voiqu/wp-content/plugins/mailchimp-subscribe-sm/admin/classes/admin.php on line 542
 

Incep sa ma specializez putin in legatura cu refacerea site-urilor dupa ce au fost penalizate in Google. E a 2-a penalizare pe care o rezolv pentru un site personal sau administrat de mine, in afara de cele de la job-ul actual. Incet incet poate o sa ajung si eu specialist SEO. Nu pot numi site-urile de la job pentru care am muncit sa le scap de penalizare Google, insa pot spune ca de-a lungul timpului s-au adunat cateva.

Trebuie sa recunosc ca am avut si situatii unde nu am reusit sa-mi dau seama cum sa scap site-ul de penalizare Google, datorita faptului ca nu aveam toate link-urile site-ului. Acest lucru se intampla in momentul in care clientul schimba firma care presta servicii SEO si listele de link-uri nu sunt predate.

E adevarat ca Google recomanda eliminarea link-urilor afisate in Webmaster Tools ca fiind prioritara, insa pe langa acelea mai sunt multe alte link-uri de slaba calitate care nu apar in Webmaster. Iar in cazul in care nu stergi toate link-urile, de obicei Google nu te scapa de penalizare.

Cum se vede o penalizare Google in Analytics

Prima penalizare Google

Prima penalizare pe care am intampinat-o a fost pentru service-ul Auto Vision din Medias, din cauza ca in momentul in care am realizat site-ul, proprietarului lui a dorit sa-i apara pe site un text care sa se deruleze continu in header. Ca sa fac acest lucru am copiat textul de 100 de ori si am fost penalizat pentru keyword stuffing, normal. Am sters portiunea respectiva de cod si penalizarea a fost inlaturata.

Ce s-a intamplat la penalizarea aceasta

Dupa cum se poate vedea si pe thumbnail-ul postului, am fost penalizat pentru 6 link-uri ‘platite’. Aceste link-uri neobisnuite erau catre site-urile unor prieteni sau persoane carora le-am realizat un site.  Mie cel putin mi se pare firesc ca dupa ce realizez un site sa linkez spre el, insa se pare ca daca nu pui nofollow pe link, nu-i de bine.

Ideea este: folositi pentru link-urile de tip site wide atributul rel=nofollow pentru a nu fi penalizati Google!

Concluzii penalizare din partea Google

In principiu am stiu exact ce am de facut sa scap de penalizare. Probabil nu o sa fie ultima penalizare de care trebuie sa trec. E destul de distractiv sa ai site-uri cu care poti vedea cam cat de mult te suporta Google. Se pare ca nu foarte mult, insa cu suguranta voi mai testa lucrul acesta cu diferite ocazii si tehnici. Sper ca traficul pe site sa revina la normal acum ca am scapat de penalizare Google.

Seo si social share

 

Imi place sa experimentez cu promovarea online, in special seo despre care pot afirma ca am cunostinte vaste, cat si cu social media. Daca gasesti ceva interesant si vrei sa vorbim extra despre subiectul respectiv ma gasesti aici.

Comments ( 2 )

  • kiranodmt says:

    bun articolul! eu ma chinui de cateva zile sa scap de o penalizare Google mai veche si nu reusesc..ma poate ajuta cineva cu sfaturi? ce credeti ca trebuie facut? aveam pozitii foarte bune pe Google si am SEO bine facut..dar am fost penalizat (in special pentru foarte multe erori 404, mai exact am sters si reconstruit site-ul de cateva ori)

    multumesc..:D

  • Horatiu says:

    Salut, nu stiu sa existe notificari de penalizare in Webmaster Tools pentru pagini 404 . E adevarat ca iti scad pozitiile din cauza experientei utilizatorilor pe site, insa pozitile in general revin mai ales daca reconstruiesti site-ul ok. Daca site-ul ti-a fot “picat” un timp mai indelungat, parerea mea este ca trebuie sa realizezi continut nou, iar in acest continut sa linkezi articolele vechi, pentru a le recreste autoritatea.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *