Gala Premiilor e-Commerce


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/local/web/voiqu/wp-content/plugins/mailchimp-subscribe-sm/admin/classes/admin.php on line 542
 

Anul acesta este prima mea participare la gala premiilor e-Commerce din România. Am avut ocazia să mă aflu alături de principalii owneri de magazine online din țară și să asist la mai multe panel-uri interesante. În acest articol îmi propun să aștern în scris unele din ideile care mi s-au părut mai interesante la această gala.

Primul panel a fost unul dedicat evenimentului Black Friday, unde a fost confirmat faptul că tot mai mulți români trec pe mobile pe zi ce trece. Unul din speakeri a spus ca anul acesta s-au înregistrat creșteri de aproximativ 70-80% atât de trafic cât și de plăți efctuate de pe mobil, lucru care mi se pare promițător.

A urmat un keynote legat de optimizarea conversiilor (foarte discutat acest topic la gala) susținut de André MORYS, un expert de top în acest domeniu. El a spus ca o abordare emoțională a vizitatorilor îi va transforma mai ușor în clienți. Ulterior a subliniat acest lucru prin următorul citat: „Oamenii uită ce ai spus, uită ce ai făcut, dar nu uită niciodată cum i-ai făcut să se simtă.“. Un alt expert în îmbunătățirea ratei de conversie, prezent și el la gala premiilor e-Commerce, este și John EKMAN. El a sugerat că micșorarea header-ului unui magazin online și introducerea produselor în Homepage poate avea un impact deosebit de mare în creșterea conversiilor.

Gala Premiilor e-Commerce

Următorul panel care mi-a atras atenția a fost legat de comerțul online prin prisma liderilor de piață. Aici am aflat că o treime din traficul de anul acesta de pe site-ul Fashiondays a fost realizat de doamne și domnișoare direct de pe mobil. Apoi am aflat ca de pe eMag a fost cumparat un autotorism de pe mobil. De la F64 am aflat ca valoarea medie a coșului de cumpărături realizat de pe desktop este identic cu valoarea coșului de  pe mobil. Acest lucru nu a fost confirmat și de directorul e-Commerce Carrefour, care a spus că valoarea coșului mediu realizat pe mobil este de 4 ori mai mare față de coșul realizat de pe un desktop.

Ultimul keynote pe care îl mai menționez este cel al CEO-ului Marketizator. El susține ca sunt puține branduri concentrate pe atragerea publicului. Multe branduri funcționează pe modelul vechi care constă în atragerea traficului pe landing page-uri, urmata de analiza opțiunilor realizate pe site de public. Modelul nou în schimb constă în construirea brandului, atragerea traficului relevant, analize cantitative cât și calitative, segmentare, personalizare și multă testare. În plus el îndeamnă proprietarii de magazine sa se concentreze pe câștigarea traficului organic din SEO și Social Media și mai putin a traficului din PPC.

 Concluzii Gala Premiilor e-Commerce

Per total mi sa părut un eveniment reușit, unde am reușit sa ma pun la curent cu cifrele din online-ul românesc și cu modele de optimizare a conversiilor. Consider că deși este puțin obositoare participarea la un astfel de eveniment, întins de la ora 8 a.m. pana la 10 p.m, merită participarea și încurajez lumea sa participe.

 

Majestic SEO – tool-ul ideal pentru verificarea backlink-urilor


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/local/web/voiqu/wp-content/plugins/mailchimp-subscribe-sm/admin/classes/admin.php on line 542
 

Majoritatea specialistilor SEO verifica domeniile care linkeaza spre site-ul analizat din Google Webmaster Tools. Specialistii putin mai destepti vor verifica si datele din Bing Webmaster Tools pentru ca exista si acolo cateva insigh-uri destul de folositoare. Insa specialistii care au facut din SEO o pasiune vor aduna date din toate locurile posibile pentru a lua cea mai buna decizie cu privire la site-ul analizat.

Unul dintre tool-urile folosite de mine in mod frecvent este Majestic SEO. Parerea mea este ca au cel mai bun crawler pentru scanarea pagilor de pe internet si ofera cele mai multe insigh-uri. Acestea iti dau o imagine obiectiva in legatura cu site-ul pe care il analizezi si te ajuta foarte mult in luarea unei decizii corecte. Iti poti crea un cont gratuit pentru a-ti verifica numarul de domenii si backlink-uri  accesand acest link.

Cu ajutor unui astfel de cont poti beneficia de urmatoarele lucruri:

  • Verificare gratuita si instanta. Se pot genera rapoarte extinse care cuprind date valoroase pentru orice specialist SEO, iar unele din ele sunt imposibil de gasit in alta parte
  • Sunt aratate o parte din erorile 404 ale site-ului dvs. Aceste erori creaza o experienta a utilizatorilor pe site destul de proasta si e recomandata redirectionarea acestor pagini catre unele accesibile.
  • Poti avea acces la unul dintre cele mai performante API-uri de cautare. Fara a intra intra in prea multe specificatii, va puteti da seama din ce cauza marii jucatori pe internet si-ar dori folosirea acestuia pentru compania lor.
  • Iti poti imbunatatii atat varietatea acorelor directionate catre site-ul dvs cat si distributia paginilor spre care sunt plasate backlink-urile

Cu ajutorul unui cont platit, pe langa toate aceste lucruri pe care o sa le puteti vedea despre site-ul dvs, o sa urmari si backlink-urile competitorilor dvs. In acest fel strategia dvs de promovare a site-ului va fi mult mai eficienta, iar obiectivele vor fi mai usor de realizat.

Acest tool este unul dintre tool-urile folosite de mine pentru realizarea analizei Off-Page despre care am scris in ghidul de optimizare SEO pe care il folosesc. Pentru alte informatii legate de folosirea acestui tool folositi una dintre modalitatile de contact de pe homepage.

optimizare seo

 

Managementul reputatiei in mediul online


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/local/web/voiqu/wp-content/plugins/mailchimp-subscribe-sm/admin/classes/admin.php on line 542
 

Daca in momentul in care iti cauti numele firmei pe Google iti apar printre cele 10 rezultate si unele care iti pun numele companiei intr-o lumina negativa, aveti nevoie de acest serviciu. Publicand continut de calitate pe site-uri de calitate, care ulterior sa ajunga sa rancheze in locul celor nedorite, puteti ajunge la linistea necesara pentru dezvoltarea ulterioara a site-ului.

Managementul reputatiei in mediul online se ocuapa cu publicarea si promovarea proactiva a continutului existent si a celui nou. Acest lucru trebuie facut insa fara a neglija rankarea site-ului in rezultatele motoarelor de cautare pe termen lung.

Unul dintre lucrurile ramase neschimbate in lumea online a fost publicarea de continut de calitate. Pe termen lung acesta este singurul lucru care poate fi controlat in totalitate de catre orice companie. Managementul reputatiei in mediul online foloseste o tehnica avansata de seo pentru a asigura acest lucru.

Ce ma deosebeste de restul agentiilor care ofera serviciul de management al reputatiei?

Dupa cativa ani de activitate in online am avut oportunitatea sa descopar mai multi bloggeri, proprietari de site-uri si oameni care scriu la diferite publicatii. In timp am dezvoltat relatii de lunga durata cu ei, iar ei sunt de acord sa scrie diferite articole pentru a ranka pe numele dvs. Acest lucru cumulat cu cunostintele mele legate de seo si copywriting fac posibila: publicarea, promovarea si mentinerea articolelor in rezultatele cautarilor pe termen lung.

Costul practicat de mine pentru realizarea unei strategii pentru managementul reputatiei site-ului dvs in mediul online este de 30 eur/ora.

Daca esti interesat de un astfel de serviciu, foloseste formularul de contact pentru a-mi transmite toate detalile si o sa revin cu un telefon/e-mail in cel mai scurt timp posibil.

optimizare seo

 

Managementul reputatiei online prin Google Places


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/local/web/voiqu/wp-content/plugins/mailchimp-subscribe-sm/admin/classes/admin.php on line 542
 

In cazul in care nu ti-ai inscris inca firma in Google Places, cred ca ar fi momentul sa beneficiezi de un push in rezultatele locale. Inscrierea magazinului se face accesand urmatorul link http://www.google.com/business/placesforbusiness/ si urmand pasii pentru crearea contului. Inscrierea magazinului in aceasta pagina duce la aparitia site-ului in rezultatele locale. Rezultatele locale sunt furnizate de Google in momentul in care faci o interogarea pe motorul de cautare care contine si o localitate/tara. In acel moment intre rezultatele furnizate se afla si o harta Google Maps in dreapta paginii unde sunt marcate anumite locuri cu ajutorul unor pini.

Google a pregatit o optiune care o sa ne usureze foarte mult din munca legata de managementul reputatiei unui site. Conform techcrunch.com se pare ca o sa introduca o optiune prin care o sa putem vedea toate review-urile facute magazinului intr-un singur loc.

Exista mai multe site-uri care te ajuta ajuta sa urmaresti review-urile magazinului precum ReviewTrackers sau Bazaarify insa un serviciu de managementul reputatiei oferit de Google “For Free” cel mai probabil o sa aiba un succes mult mai mare fata de orice concurenta.

In momentul actual optiunea nu este disponibila insa cel mai probabil o sa putem bneficia de aceasta facilitatate in cursul lunii urmatoare.

Voi reveni cu update-uri legate de acest post in momentul in care optiunea va fi disponibila si voi putea scris cateva lucruri despre functionalitatea ei.

optimizare seo

 

Personalizarea internetului – oportunitati SEO


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/local/web/voiqu/wp-content/plugins/mailchimp-subscribe-sm/admin/classes/admin.php on line 542
 

Acum ceva vreme am dat peste acest filmulet si doresc sa-l impart cu voi. Filmuletul se refera la rezultatele personalizate care ne sunt afisate noua, utilizatoriilor de internet.

De ce spun ca este o oportunitate SEO aceasta filtrare a rezultatelor?  pentru ca acest lucru permite unui numar foarte mare de agentii sa controleze doar o parte din filtre prin diferite tehnici de optimizare. Conform TechCrunch un startup pe nume Niche, a strans fonduri de peste $550K din promovarea diferitelor celebritati pe retelele sociale. Cred ca si in Romania ai putea face bani destul de frumosi printr-o asemenea agentie care sa promoveze “vedetele” autohtone.

Eu nu stiu sa existe in Romania un site care sa filtreze continutul in functie de cele 57 semne trimise de calculatorul tau la o simpla cautare pe internet. La noi inca e problema cu cantitatea de continut de pe site, ar fi nerealist sa te gandesti cum sa-ti filtrezi continutul in functie de vizitator. Din aceasta cauza vad acest lucru nu numai ca o oportunitate de SEO ci si ca o oportunitate pentru copywriterii din tara.

Optimizare SEO dupa implementarea filtrelor Google

optimizare seo pentru filtrele internetului

Dupa mai bine de 1 an de zile de munca in optimizare seo am ajuns sa vad lucrurile ca in imaginea de mai sus. Nu mai trebuie sa te lupti cu diferite publicatii de succes pentru a ajunge sa ranchezi pe anumite cuvinte cheie importante. E suficient sa-ti fac un plan, sa urmaresti cateva rezultate pe care doresti sa le targetezi si sa-ti structurezi bine continutul. Daca mai si atragi cateva link-uri de calitate, succesul este garantat.

In momentul de fata singurul site care a reusit sa treaca peste aceasta bula realizata de Google este Wikipedia. Acest lucru s-a intamplat din cauza ca site-ul contine informatii de baza (green content) care nu trebuie updatat periodic. Paginile site-ului sunt link-uite foarte bine intre ele. In plus site-ul a atras in ultimii 5 ani un numar de 12,048,240,401 de backlink-uri de pe 8,511,149 de site-uri diferite.

optimizare Seo si social share

 

[INFOGRAFIC] – Cum sa-ti aduci trafic pe site


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/local/web/voiqu/wp-content/plugins/mailchimp-subscribe-sm/admin/classes/admin.php on line 542
 

Acest subiect este unul de interes pentru majoritatea lumii din mediul online. Asa ca am realizat un infografic care sa stranga informatiile acumulate de mine pana in acest moment.

Toata lumea din mediul online este interesata de traficul de pe site-ul propriu. E normal sa fie asa, mai ales dupa ce lumea si-a dat seama ca acest trafic de pe site poate reprezenta venit.

Urmatorul lucru pe care l-au realizat proprietarii de site-uri a fost ca backlink-urile ajuta la rankarea in Google. In felul acesta au aparut tot felul de strategii de backlink-uri: din directoare, din advertoriale, prin schimb de link-uri, prin comentarii pe blog-uri, in semnatura de pe forumuri etc.

Toate aceste tipuri de backlink-uri au o importanta tot mai mica in rankarea site-ului daca sunt pe site-uri nerelevante pentru nisa dvs. Mai mult, pot chiar si sa cauzeze probleme site-ului daca sunt interpretate ca spam.

Lucrurile sunt destul de simple. Nu trebuie sa fi neaparat specialist in SEO sa-ti dai seama ca actiunile de manipulare a backlink-urilor o sa se intoarca impotriva site-ului tau.

Infograficele un element de baza in marketingul bazat pe continut

Continutul site-ului trebuie sa fie la baza piramidei, urmat de actiuni inteligente care sa arate clar directia urmarita. Aceste actiuni pot consta in comunicate de presa, postarea diferitelor articole pe alte blog-uri (guest blogging), crearea de infografice etc. Insa nu trebuie sa ne limitam doar la atata. Actiunile in mediul offline pot avea un impact mult mai mare daca sunt facute inteligent.

Din aceasta cauza am realizat un infografic care sa arate lucrurile de care trebuie sa tineti cont atunci cand doriti cresterea site-ului dvs.

infografic trafic site