Gala Premiilor e-Commerce


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/local/web/voiqu/wp-content/plugins/mailchimp-subscribe-sm/admin/classes/admin.php on line 542
 

Anul acesta este prima mea participare la gala premiilor e-Commerce din România. Am avut ocazia să mă aflu alături de principalii owneri de magazine online din țară și să asist la mai multe panel-uri interesante. În acest articol îmi propun să aștern în scris unele din ideile care mi s-au părut mai interesante la această gala.

Primul panel a fost unul dedicat evenimentului Black Friday, unde a fost confirmat faptul că tot mai mulți români trec pe mobile pe zi ce trece. Unul din speakeri a spus ca anul acesta s-au înregistrat creșteri de aproximativ 70-80% atât de trafic cât și de plăți efctuate de pe mobil, lucru care mi se pare promițător.

A urmat un keynote legat de optimizarea conversiilor (foarte discutat acest topic la gala) susținut de André MORYS, un expert de top în acest domeniu. El a spus ca o abordare emoțională a vizitatorilor îi va transforma mai ușor în clienți. Ulterior a subliniat acest lucru prin următorul citat: „Oamenii uită ce ai spus, uită ce ai făcut, dar nu uită niciodată cum i-ai făcut să se simtă.“. Un alt expert în îmbunătățirea ratei de conversie, prezent și el la gala premiilor e-Commerce, este și John EKMAN. El a sugerat că micșorarea header-ului unui magazin online și introducerea produselor în Homepage poate avea un impact deosebit de mare în creșterea conversiilor.

Gala Premiilor e-Commerce

Următorul panel care mi-a atras atenția a fost legat de comerțul online prin prisma liderilor de piață. Aici am aflat că o treime din traficul de anul acesta de pe site-ul Fashiondays a fost realizat de doamne și domnișoare direct de pe mobil. Apoi am aflat ca de pe eMag a fost cumparat un autotorism de pe mobil. De la F64 am aflat ca valoarea medie a coșului de cumpărături realizat de pe desktop este identic cu valoarea coșului de  pe mobil. Acest lucru nu a fost confirmat și de directorul e-Commerce Carrefour, care a spus că valoarea coșului mediu realizat pe mobil este de 4 ori mai mare față de coșul realizat de pe un desktop.

Ultimul keynote pe care îl mai menționez este cel al CEO-ului Marketizator. El susține ca sunt puține branduri concentrate pe atragerea publicului. Multe branduri funcționează pe modelul vechi care constă în atragerea traficului pe landing page-uri, urmata de analiza opțiunilor realizate pe site de public. Modelul nou în schimb constă în construirea brandului, atragerea traficului relevant, analize cantitative cât și calitative, segmentare, personalizare și multă testare. În plus el îndeamnă proprietarii de magazine sa se concentreze pe câștigarea traficului organic din SEO și Social Media și mai putin a traficului din PPC.

 Concluzii Gala Premiilor e-Commerce

Per total mi sa părut un eveniment reușit, unde am reușit sa ma pun la curent cu cifrele din online-ul românesc și cu modele de optimizare a conversiilor. Consider că deși este puțin obositoare participarea la un astfel de eveniment, întins de la ora 8 a.m. pana la 10 p.m, merită participarea și încurajez lumea sa participe.

 

Imi place sa experimentez cu promovarea online, in special seo despre care pot afirma ca am cunostinte vaste, cat si cu social media. Daca gasesti ceva interesant si vrei sa vorbim extra despre subiectul respectiv ma gasesti aici.

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *